Konkurs kulinarny „Ziemniak na talerzu – tradycja kuchni powiatu koszalińskiego”

Dodano: 18 sierpnia, 2022

Autor: Agnieszka Kulesza

Adres: https://powiat.koszalin.pl/konkurs-kulinarny-ziemniak-na-talerzu-tradycja-kuchni-powiatu-koszalinskiego/

Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna Gminy Świeszyno jest organizatorem konkursu kulinarnego „Ziemniak na talerzu – tradycja kuchni powiatu koszalińskiego” o nagrodę Hako Technology sp. z o.o..

Celem konkursu jest identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych z ziemniaków, promocja powiatu koszalińskiego poprzez prezentację jego tradycji kulinarnych, popularyzacja kuchni regionalnej, budowanie tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywanej z pokolenia na pokolenie oraz aktywizacja i promocja lokalnych wytwórców żywności.

Konkurs zostanie przeprowadzony w trakcie trwania Powiatowego Festiwalu Ziemniaka w dniu 17 września 2022 roku na terenie rekreacyjnym nad rzeką Radew w Niedalinie.

Zgłoszenia udziału w konkursie można dokonać poprzez dokładne wypełnienie Karty zgłoszenia i przesłanie jej do dnia 14.09.2022 roku na adres Organizatora: biuro@ck.swieszyno.pl lub osobiste dostarczenie do siedziby Organizatora: Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna Gminy Świeszyno, Świeszyno 36.

Plakat promocyjny konkursu kulinarnego Ziemniak na talerzu tradycja kuchni powiatu koszalińskiego

Plik 1: Karta zgłoszenia do konkursu kulinarnego Ziemniak na talerzu tradycja kuchni powiatu koszalińskiego
Plik 2: Regulamin konkusu kulinarnego Ziemniak na talerzu tradycja kuchni powiatu koszalińskiego
Plik 3: Plakat promocyjny konkursu kulinarnego Ziemniak na talerzu tradycja kuchni powiatu koszalińskiego